Advies

Vakantietip! Trappist uit Oostenrijk

Advies van René 20 juli 2015
Gregorius is een echte trappist uit Oostenrijk.

Half Nederland is of gaat binnenkort op vakantie. De trek naar het zuiden is begonnen. Kom je deze vakantie ook in of door Oostenrijk? Laat je kans dan niet liggen en ga op zoek naar 2 heerlijke trappisten: Gregorius en Benno.

Het is best bijzonder dat je tegenwoordig ook in Oostenrijk trappist kan krijgen. Althans; trappist van Oostenrijkse makelij. Lange tijd moesten ze het namelijk zonder doen. Pas sinds eind 2012 heeft Oostenrijk écht trappistenbier: Gregorius en Benno. Ze worden gebrouwen in de brouwerij van Stift Engelszell.

Enige trappist uit Oostenrijk

Tot nu toe zijn deze 2 bieren ook de enige Oostenrijkse bieren die zich een trappist mogen noemen, dus een beetje exclusief zijn deze biertjes wel. De abdij waar het bier gebrouwen wordt, ligt in het noorden van Oostenrijk. Hint: voor de echte bierliefhebber een prima tussenstop op weg naar Italië.

Kenmerken Oostenrijkse trappisten

De Gregorius is een boeiend bier, met een heel arsenaal aan smaken. Een beetje bitter, een beetje een bite én een beetje zoet. Dat laatste komt door de honing (uiteraard uit eigen tuin) die ze toevoegen aan het bier. Het is een vrij donker quadrupel bier met een alcoholpercentage van 9,7.

De Benno is iets minder zwaar, met een percentage van 6,9. Toch voelt ie wat zwaarder aan dan dat. Bij de Benno proef je ook het zoetige van de honing, maar komen ook de gebruikte kruiden lekker naar boven. Kortom: echt een lekkere trappist!

Gregorius en Benno, trappisten uit Oostenrijk

Een stukje Oostenrijk in Voorburg

Lees je deze tip nou te laat, of heb je heimwee naar je vakantie óf deze trappisten, dan kom je toch even gezellig naar Voorburg? Wij hebben de Gregorius en de Benno namelijk gewoon in de schappen staan! Je bent van harte welkom!

Ook vakantietips?

Ben je ook op vakantie geweest en heb je daar het ultieme bier geproefd? Laat het ons -en andere lezers- hieronder weten.

Dit advies kreeg je van René

  • Ik ben René Ginder en ik ben de eigenaar van de Voorburgse Bierwinkel. In 2015 werd mijn hobby mijn werk: bier. Met de adviezen die ik je hier geef, hoop ik je wat meer te kunnen vertellen over de mooie en lekkere wereld van speciaalbieren. Kom ook eens naar de winkel voor gericht advies. Tot dan. En... proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *