Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Nieuwe speciaalbieren van Duvel?

Duvel is (alweer) op overnamepad. En dat kan goed nieuws zijn voor Europese bierliefhebbers. Duvel Moortgat heeft namelijk de Amerikaanse brouwerij Firestone Walker Brewing Company overgenomen. De maker van onder andere Duvel en La Chouffe lijft steeds meer kleine brouwerijen van speciaalbieren in. Gaat de thuismarkt van Duvel daar ook wat van merken?

Tot nu toe laat Duvel dat een beetje in het midden, en hebben ze het vooral over groei in de VS, wat ze de ‘tweede grootste biermarkt ter wereld’ noemen.

Firestone Walker uit het Californische Paso Robles wordt de derde Amerikaanse brouwerij van Duvel, dat mikt op groei met speciaalbier in het land.

”We nemen een zeer ruimte meerderheid van de aandelen over en de stichters behouden een grote financiële betrokkenheid”, aldus topman Michel Moortgat in een toelichting. Van de deal worden verder geen financiële details naar buiten gebracht.

Duvel is nu reeds eigenaar van Brewery Ommegang uit Cooperstown (New York) en de Boulevard Brewing Company uit Kansas City (Missouri). Amerika is volgens het bedrijf de tweede grootste biermarkt ter wereld. Duvel heeft daarnaast brouwerijen in België en één in Tsjechië. (bron: nu.nl)

De bieren van Firestone Walker Brewing Company hebben we niet in ons assortiment. Duvel en La Chouffe uiteraard wel.

Wat is jullie ervaring met Amerikaanse speciaalbieren? Of zijn er Amerikaanse bieren die bij ons in de winkel zouden moeten staan? Laat het hieronder weten!

One Comment

Leave a Comment

  1. Barry
    Reply

    Amerikaanse toppers als Russian river, toppling, alesmith, three floyds… Maar zal wel verdomd lastig en prijzig zijn om die te importeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.