Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bier voor vrouwen

In de Voorburgse Bierwinkel komen steeds vaker vrouwen een biertje kopen voor zichzelf. Is de tijd dat bier vooral een mannendrank was voorbij?  Tijd om op onderzoek te gaan. We stellen Marjon (47), die regelmatig langskomt voor een speciaal biertje, een paar vragen over bier en vrouwen.

Speciaalbier populair onder vrouwen

“Vroeger ving ik weleens vreemde blikken op als ik in een café of op een borrel bier bestelde. Jij aan het bier? Dan was ik de enige. Maar nu zie ik dat steeds meer vrouwen bier drinken.”

“Sterker nog: het is zelfs helemaal hip om als vrouw bier te drinken! Cafés hebben steeds meer speciale bieren op de tap. Het is helemaal niet meer vreemd om als vrouw naar de bierkaart te vragen.”

Zoet bier voor vrouwen die weinig bier drinken

“Vrouwen die weinig bier drinken zou ik eerst even laten wennen aan de smaak. Voor mijn 25-jarige collega kocht ik hier pas een speciale Kriek. Die is heerlijk zoet en ik kreeg ’s avonds gelijk een enthousiast appje dat ie zo lekker was.”

“Op een terrasje in de zomer doet een Weissbier het ook enorm goed. Lekker zoetzurig, en heel verfrissend. Pas ontdekte ik Gin Weizen. Dit wordt zelfs gebrouwen door twee vrouwen met een passie voor bier.”

Maak me gerust wakker voor Kasteelbier

“Voor Kasteelbier mag je me altijd wakker maken. De donkere variant is een quadrupel, een zwaar bier van 11%. Het heeft een volle, zoetige smaak. Je proeft er iets van karamel, koffie en chocolade in. Typische vrouwelijke smaken dus.”

“Elke vrijdagavond is het bij mij thuis Kasteelbiertijd. Het is een heerlijk biertje om het weekend mee in te luiden. Kleine waarschuwing: zo’n lief zoetig biertje komt best hard aan. Zelf drink er altijd maar een per avond.”

Bier met een verhaal voor vrouwen

“Bij vrouwen doet bier met een verhaal het heel goed. Pas geleden kocht ik bijvoorbeeld in de Voorburgse Bierwinkel een aantal bieren van Maallust. Dit bier wordt gebrouwen in het Drentse Veenhuizen.

“René vertelde me dat in het begin van de 19e eeuw hier duizenden bedelaars, landlopers, weduwen en wezen verbannen werden naar dit oord. Als je Maallustbier drinkt, waan je jezelf even in het gevangenisdorp. Je proeft bijna het zware en harde leven van de bannelingen. Mijn favoriet uit deze serie is 1818, letterlijk een zware jongen.”

Bierproeverij voor vrouwen

“Bier moet je leren drinken. Om te ontdekken welk bier jou het beste ligt, kan ik je een bierproeverij van harte aanraden. Dit kan in bierwinkel in Voorburg of gewoon bij je thuis met een groep vriendinnen.”

“Vergeet niet te melden dat je met een groep vrouwen komt, want dan houdt René hier rekening mee in de keuze van de bieren.”

2 Comments

Leave a Comment

 1. Sbeijkie
  Reply

  Bier hoef je niet te leren drinken hoor 😉 Ik heb het altijd al lekker gevonden, maar misschien kwam dat omdat ik met 9 maanden rond de tafel liep en alles dronk wat ik in mijn kleine vingertjes kreeg (inclusief mijn vaders bier).

  Ik vind zelf de donkere bieren het lekkerst. Een Guinnes (of beter de Black Mamba van The Fiddler) kan ik heerlijk van genieten. Maar eigenlijk vind ik alles wel lekker 😛 Naja, behalve Wieckse en de gewone Brand.

 2. Patrick Kroon
  Reply

  Hallo,

  Mij naam is Patrick Kroon, de bierboek schrijver van het boek. Bierboek, deel 1 is een succes en nog steeds, ik weet niet of ik het hier mag melden, ik heb ook een eigen fanpage over mij bierboek, en plaats ook de biertjes die ik heb gedronken van Hobbybrouwers die in deel 2 komen te staan erop. Wil je lid worden?, het is geheel GRATIS !. Je hoeft alleen maar op Lid worden klikken, dan voegt mij manager en ze is tevens ook mij vrouw je toe miste met een duidelijke profiel foto van je zelf. De link kun je hier onder aantreffen, hopelijk mag ik je begroeten op de fanpage ?!, proost !

  https://www.facebook.com/groups/364428340355827/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.