Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bierproeverijen geslaagd!

Begin dit jaar organiseren we in totaal 6 bierproeverijen bij ons in de winkel. Na 2 proeverijen kunnen we al wel een tussenstand opmaken: zeer geslaagd! En dan krijgen we er dus nog 4!

Afgelopen donderdag, 28 januari, was het gezellig druk in onze winkel in Voorburg. 14 spelers van Badmintonvereniging Voorburg (BCV) hadden de Voorburgse Bierwinkel gevonden voor een leuke avond uit: bier proeven. Dat zijn de betere teamuitjes!

Net als bij alle andere proeverijen vertelden we eerst iets over onze winkel, en gaven we een kleine kennismaking met het fenomeen bier. Wat zijn de ingrediënten, hoe wordt het gebrouwen, wat zijn de verschillen tussen de soorten bier, waar moet je op letten als je proeft, enz. Interessant natuurlijk, en ook vooral nuttige informatie voor het moment waar het tijdens het proeven eigenlijk allemaal om gaat: proeven.

Om de smaken goed te kunnen blijven onderscheiden, bouw je een proeverij op in alcoholpercentage. Bovendien heeft het niet veel zin als je na je na een half uurtje al aangeschoten bent van 2 biertje van 11%. Voorzichtig beginnen dus. En natuurlijk was er tussen de ‘gangen’ door ook ruimte voor een klein hapje.

Na 2,5 uur hadden we 14 tevreden proevers in de zaak, die onder andere kennis hebben gemaakt met Weizen van Maallust, Achel Bruin trappist en Brugge Tripel gruut. Met name de laatste viel deze groep erg in de smaak. Brugge Tripel is een krachtige en bitterzoete tripel met een eigen samenstelling van het kruidenmengsel ‘gruut’, dat de smaak en aroma van het bier verrijkt. Dat is niet iedereen gegeven, maar (de meesten van) deze groep dus wel.

Aan het eind van de avond was er nog genoeg tijd om lekker na te praten en een kijkje te nemen in de winkel. Want na de proeverij kon iedereen z’n favoriete bieren met 10% korting kopen. Welkom in de wereld van speciaalbier, jongens!

Uiteindelijk waren er niet 14, maar 15 tevreden mensen in de bierwinkel. Veertien deelnemers én ondergetekende. Want hoe leuk is het om een leuke groep mensen wegwijs te maken in de mooie wereld van de speciaalbieren! Bedankt voor de gezelligheid!

Ook naar een bierproeverij?

We organiseren geregeld bierproeverijen in onze winkel in Voorburg. Je bent van harte welkom. Liever een proeverij op locatie? Prima! Dat doen we ook! Neem even contact op, of kom gezellig langs!

Laat je horen!

Ben je ook bij een van onze proeverijen geweest? Laat dan hieronder weten hoe je het vond.

One Comment

Leave a Comment

  1. Rob den Hertog
    Reply

    Een bierproeverij aan huis bij gewoond en dat was helemaal top ! René is werkelijk een wandelende bier encyclopedie die met een kwinkslag heel wat informatie weet op te hoesten. Was een erg gezellige en informatieve avond met een aantal heerlijke biertjes, zeker aan te bevelen. Zodra we de kans krijgen wordt dit beslist herhaald. René bedankt !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.