Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Embrasse, bier uit een whiskyvat

Wij van de Voorburgse Bierwinkel hebben wel wat met bier. Maar als bier in het brouwproces een kortstondige affaire aangaat met whisky, dan worden we misschien nog wel een beetje blijer. Dus van Embrasse worden wij blij.

Embrasse is een bier van Brouwerij De Dochter van de Korenaar. Het is zwaar donker bier van 9%, dat zich niet heel makkelijk in een hokje laat duwen. Het houdt zich eigenlijk een beetje in het midden tussen een zware trappist en een porter. Op zich al een fijne en een bijzondere combinatie, maar wat de Embrasse echt bijzonder maakt, is dat het bier na het brouwen nog “even” 3 maanden in een whiskyvat mag rijpen.

In die 3 maanden ontstaat er een mooie liefdesdans tussen het gebrouwen bier en de whiskysmaak die nog in de vaten zit. Het bier heeft van zichzelf al een wat zoetige smaak van caramel, koffie en chocola. De 3 maanden whiskeyvat gooit daar nog een fijne hint van rook (en whisky) overheen. Een gouden en heerlijke combinatie.

Bier uit Baarle

Brouwerij De Dochter van de Korenaar noemt zichzelf een Belgische brouwerij. Strikt genomen hebben ze daar helemaal gelijk in. De brouwerij bevindt zich ook in België, maar op slechts 100 meter van de ingewikkelde grenzen van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Maar goed, ere wie ere toekomt: de brouwerij staat in Baarle-Hertog, dus het is écht een Belgisch bier. Met Nederlandse eigenaars. Dat dan weer wel.

Embrasse is niet het enige bier van deze brouwerij. Bij elkaar voert De Dochter van de Korenaar meer dan 10 verschillende bieren: deels als vast assortiment, deels als seizoensbieren. En stuk voor stuk voorzien van welluidende namen als Bravoure, Belle-Fleur of L’Ensemble.

Lekker bij Embrasse

Embrasse is een zwaar bier, met wat een complexer smakenpalet. Een beetje chocola, een beetje koffie, een beetje caramel. Net als de kleur van het bier: donker. Daarom is het lekker om naast dit bier een plankje met worst en kaas neer te zetten. En dan Kaas met een hoofdletter K: oude, harde, robuuste kaas met een pittige bite.

Embrasse kopen

Uiteraard hebben wij Embrasse van De Dochter van de Korenaar in ons assortiment. Je bent van harte welkom om nog meer over dit bijzondere bier te weten te komen. We geven je graag een persoonlijk advies.

Laat je horen!

Ken je Embrasse al of heb je het naar aanleiding van dit advies gekocht? Laat hieronder weten wat je er van vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.