Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Fijne kerst… met bier!

Het was een mooi jaar voor de Voorburgse Bierwinkel; wij zagen het levenslicht! We hebben fijne mensen ontmoet, advies gegeven en veel over bier kunnen vertellen. Daar zijn we blij mee! Daarom wensen wij al onze klanten een geweldige kerst. Met als virtueel kado voor onder de boom, advies voor lekker bier met kerst!

Kerst staat natuurlijk bij uitstek bekend om een lekkere wijn bij het eten. Niks mis mee. Maar ook bier past goed bij kerst. Er zijn zelfs speciale kerstbieren op de markt. En bij ons in de schappen natuurlijk. We geven je een paar tips, maar kom ook vooral eens langs voor een gepast advies wat je bij welk gerecht kan drinken.

Drie soorten bier voor kerst

Er zijn veel meer kerstbieren, maar wij hebben dit jaar 3 merken bier die speciaal voor kerst gemaakt zijn.

Delirium Christmas

Een bier met meer uitstraling van kerst ga je niet krijgen. De sneeuwwitte fles heeft een rode folie over de kurk, waardoor het er uitziet als een soort van kerstmuts. Op het etiket prijkt een kersttafereeltje, wat de sfeer helemaal compleet maakt. Al kan je je afvragen wat een olifant met een kerstmuts nou precies met kerst te maken heeft. Doe dan een os of een ezel, zou je denken.

Delirium Christmas is een donker witbier van 9%. De smaak is een tikkie bitter en kruidig. Even op je in laten werken en je bemerkt een zoetige afdronk. Alles wat je in een winterbier verwacht!

Gouden Carolus Christmas

De Belgische brouwer Het Anker brouwt sinds 2002 hun Gouden Carolus Christmas weer. Het bier wordt al in augustus gebrouwen met een melange van 6 uitzonderlijke kruiden, en rijpt daarna een paar maanden, zodat-ie met kerst op z’n best is. Het resultaat: een donkerbruin, bijna robijnrood, sterk winterbier van 10,5%. Geen licht ventje dus.

Bière de Noël

Ook de Belgische brouwers van Val-Dieu komen met een bier speciaal voor kerst. In een wat kleinere fles presenteren ze ook een wat lichter kerstbier. De Bière de Noël telt “slechts” 7%, maar dat maakt de smaak er niet minder om. Het is een wat zoeter bier met hints van karamel, sinaasappel en peer. Een bier waar je de tijd voor moet nemen om ‘m te proeven. Na een paar slokjes merk je pas goed hoe fijn dit bier gebrouwen is.

Ander bier met kerst

Vloeken mag niet. En al helemaal niet in de kerk. Maar wij doen het toch. En we vloeken ook nog eens in de kerk met kerst! Want ondanks dat kerst een winterfeest is, is het in Nederland de laatste jaren eigenlijk helemaal geen winter meer met de feestdagen. In plaats van een pak sneeuw op de auto draaien de ruitenwissers overuren vanwege de vele regen. Het is gewoon herfst.

En zeg je herfst, dan zeg je? Bokbier! Want ook een heerlijk bokbier past perfect met kerst. Er zijn te veel bokbieren om op te noemen, maar gezien het karakter van bokbier kan eigenlijk bijna elk merk met kerst wel het glas in. Gordijnen dicht, open haard en/of kaarsen aan, en genieten van bokbier. Wij tekenen ervoor!

Bedankt en fijne dagen!

Tot slot willen we al onze klanten bedanken voor dit mooie jaar. Jullie hebben ons het vertrouwen gegeven, zodat we onze droom waar konden maken: een bierwinkel openen. We gaan met nog meer enthousiasme 2016 in en we hopen jullie dan ook weer te mogen begroeten. In de winkel of op de site.

Geniet van de feestdagen!

René.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.