Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bier voor Halloween – Pumpkin Head

Trick or treat! Halloween kennen we vooral uit Amerikaanse speelfilms, al dan niet met gillende cirkelzagen en psychopatische klasgenoten. Maar ‘allerheiligenavond’ wordt ook steeds meer gevierd in Nederland. Wij vinden: met bier!

Op 31 oktober is het Halloween. Het feest heeft een rijke achtergrond. Oorspronkelijk is het min of meer het het oudjaar van de Kelten, waar steeds meer gebruiken omheen zijn gekomen. Zo werden maskers gedragen om de boze geesten weg te jagen. Het griezelig verkleden bestaat nu nog steeds, vooral doordat de Amerikanen het over zijn gaan nemen. En die kunnen nu eenmaal niets klein houden, dus werd Halloween zoals we het nu kennen een groot(s) feest.

Pompoen en Halloween

Inmiddels is Halloween vooral bekend door de Jack-o’-lantern, de uitgeholde pompoen die dienstdoet als griezelige lampion. De pompoen wordt steeds meer vereenzelvigd met Halloween. Natuurlijk ook vanwege het jaargetijde waarin Halloween valt: de herfst. En met pompoen kan je veel meer doen dan alleen lampionnen maken. Bier maken, bijvoorbeeld.

Er zijn verschillende pompoenbieren op de markt. Ook wij hebben verschillende soorten op voorraad. Maar juist de Schotse brouwers van BrewDog pakken het thema Halloween geweldig aan met hun Pumpkin Head. Het is bij wijze van spreken herfst in een flesje. Een goed seizoensbier van 5,1% met een wat zoetpittige smaak, maar licht mondgevoel. Heerlijk voor ‘s avonds terwijl achter de gesloten gordijnen de regen op de ramen klettert, maar waar jij lekker met de verwarming aan van een biertje geniet.

Ook het etiket van Pumpkin Head sluit mooi aan bij Halloween. Want zien we nou een ‘pumpkin man’ met een vrouwenmasker? Of is het toch net wat gruwelijker, en is dit een vrouwenlichaam waar net de hoofden op zijn verwisseld door de moordlustige pompoenman?

Kortom: vier je dit jaar ook Halloween, kom eens langs en maak Halloween compleet met een lekker flesje Pumpkin Head. Alleen niet weggeven als er kinderen aan de deur staan om te trick-or-treaten natuurlijk.

Laat je horen!

Ken je Pumpkin Head al of heb je het naar aanleiding van dit advies gekocht? Laat hieronder weten wat je er van vindt.

Fijne Halloween!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.