Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bier uit de Eredivisie – PSV

In ons rondje langs de velden gaan we de Randstad uit en de provincie in. Maar we blijven nog wel even bij de topclubs. We gaan op zoek naar het bier dat het beste past bij PSV.

Seizoen 2014-2015 was het eindelijk weer eens zo ver voor de club uit Eindhoven. Na een paar jaar droog gestaan te hebben, werden ze in 2015 afgetekend kampioen. En net als bier, smaakt een kampioenschap naar meer. En daarvoor moet je investeren. Wij zijn de lulligste niet, dus wij hebben ook wat geïnvesteerd in de lokale economie van Eindhoven. In bier. Want in Eindhoven vind je Brouwerij Van Moll. En daar hebben wij bier van.

Bierfanaten Jaap Hermans & Erwin van Moll begonnen hun brouwerij pas kort geleden: in 2013. Want een grote stad (de 5e van Nederland) zonder een eigen brouwerij, dat kon natuurlijk niet. Leergierig en vol passie begonnen ze hun eerste bieren te brouwen. Net even anders dan dat andere brouwers dat doen.

In hun drang om steeds te vernieuwen en steeds betere bieren te brouwen, wisselen ze recepten uit met kleine zelfstandige brouwers over de hele wereld. Een cynicus zou zeggen dat PSV hetzelfde doet: zijn input bij anderen vandaan halen. Maar voor beiden geldt het omgekeerde. Of zoals Van Moll het zelf zegt: Hoe meer we leren, hoe meer we te leren hébben. Daarom wisselen we ook recepten uit met andere zelfstandige brouwers over de hele wereld. Want wij zijn niet de enigen die een bijzonder bier op waarde weten te schatten. En daarmee weet je dat je met Van Moll iets goeds in handen hebt. Net als dat PSV eigenlijk altijd wel succesvol is op het veld én op de transfermarkt. Weten wat je waar moet halen, het succesvol gebruiken en het verkopen. Dat is, bij ieder op een eigen manier, het geheim van Van Moll en PSV.

De roots van Van Moll liggen in het centrum van Eindhoven, waar ze hun brewpub hebben. Maar ‘brewpub’ vinden ze zelf eigenlijk ook een veel te hip en modieus woord. Het is een brouwerij met een proeflokaal. Of beter nog: een kroeg. Met een brouwerij. Eigenlijk is het het allemaal. En dat maakt Van Moll zo mooi. Het is gewoon. Het is lekker. Het is lekker gewoon.

Van Moll is altijd bezig met nieuwe bieren maken, maar ze hebben een aantal vaste namen in de selectie. Met, geheel in stijl van PSV, mooie exotische en buitenlandse namen. Je vindt er bijvoorbeeld de Nirvana, de Pastorale en de Doerak, allemaal met leuke onverwachtse ingrediënten die verrassend goed werken.

Welk Van Moll Bier is PSV bier?

Ons PSV bier is deels gebaseerd op de selectie van seizoen 2015-2016. En dan met name bij een nieuwe aankoop van PSV. Want, zo hebben we net geleerd, daar zit de kracht van PSV. We hebben ons laten inspireren door nieuweling Maxime Lestienne. Het kan ook bijna geen toeval zijn dat Van Moll hun Toewijding omschrijft als Belgisch blond met pit.

Plus dat toewijding ook wel iets zegt over de supporters van PSV. Halflege stadions, die kennen ze niet in Eindhoven. Dus: Toewijding van Van Moll is bij deze ons PSV bier! Proost, Jaap en Erwin!

Kortom: zoek je eens een leuk cadeau voor een PSV fan? Kom dan langs en zoek wat lekkers uit. We helpen je graag om een keuze te maken uit de bieren van Van Moll die we op voorraad hebben. Of je neemt ze natuurlijk gewoon allemaal.

Laat je horen!

Ken je de bieren van Van Moll, of heb je het naar aanleiding van dit advies gekocht? Laat hieronder weten wat je er van vindt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.