Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bier uit de Eredivisie – FC Twente

Soms wordt een advies schrijven je wel heel erg makkelijk gemaakt. Als je een bier zoekt dat goed bij FC Twente past, dan hoef je letterlijk niet ver te zoeken.

Als je stadion De Grolsch Veste heet, dan kan je er eigenlijk niet omheen. Het bier dat het beste past bij FC Twente móét wel van Grolsch zijn. De club en het biermerk zijn ook nauw verweven met elkaar. Niet heel gek als stadion en hoofdkantoor praktisch buren van elkaar zijn.

FC Twente beleeft sinds seizoen 2014-2015 niet bepaald de meest glorieuze periode in zijn bestaan. Het heeft er de schijn van dat het bestuur er een rommeltje van heeft gemaakt en de club met financiële problemen heeft opgezadeld. Hoe anders is dat met Grolsch. Het merk is al 400 jaar een vaste waarde in de eredivisie van het bier en het boekt goede resultaten. Want vakmanschap is tenslotte meesterschap.

Het ziet er niet naar uit de Grolsch FC Twente zal laten vallen nu het even tegenzit. Er was even wat onenigheid, maar dat werd al snel weer bijgelegd. Met de nodige handtekeningen onder contracten. Dat dan weer wel. Maar de 2 hebben een mooi verleden met elkaar. Grolsch was erbij toen in 2010 het landskampioenschap werd behaald door FC Twente. De brouwer was er zo blij mee dat er zelfs een speciaal bier werd gebrouwen voor de gelegenheid: Trots. Nu, in 2015, vieren beiden een jubileum waar ze trots op kunnen zijn. Grolsch bestaat 400 jaar; FC Twente 50 jaar.

Welk bier is FC Twente bier?

Grolsch heeft natuurlijk een groot assortiment aan bieren. Of eigenlijk een rijke variatie aan pils. Het ligt voor de hand om Trots te kiezen tot FC Twente bier, maar dat bier is niet meer verkrijgbaar. Wij gaan daarom voor Krachtig Kanon. Een zwaar pilsner van 11,6%, dat vroeger door het leven ging als Het Kanon.

Het werd in 1997 speciaal gebrouwen ter ere van het 100-jarig bestaan van de kenmerkende Grolsch-beugelfles. Eigenlijk eenmalig, maar het was zo’n succes dat het de volgende 2 jaren weer werd geproduceerd. Vanaf 2010 zag Grolsch het licht en heeft het definitief in de selectie opgenomen.

Eigenlijk een scenario dat FC Twente ook voor ogen had. In 2010 het kampioenschap, om dat de volgende 2 jaar weer te worden en daarna een vaste waarde in de top van de Eredivisie te worden. Helaas voor de Tukkers liep dat anders. Maar ondanks dat blijft FC Twente een club om rekening mee te houden. Zolang de spitsen als een krachtig kanon het doel van de tegenstander blijft bestoken, komt het vast wel goed daar in Enschede.

Wij hebben geen bier van Grolsch in de schappen staan. Ook Krachtig Kanon niet dus. Maar je kan het eigenlijk bij iedere supermarkt wel krijgen. Zoek je een ander stevig bier, van een ander merk dan Grolsch, dan ben je van harte welkom in Voorburg. We vertellen je graag over ons bier en geven je advies.

Laat je horen!

Weet je zelf een bier dat beter past bij FC Twente dan Grolsch Krachtig Kanon? Of vind je het juist een fantastisch bier? Laat het hieronder weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.