Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bier uit de Eredivisie – Feyenoord

Hand in hand, kameraden. Ons rondje langs de velden brengt ons dit keer naar Rotterdam. Stad van Feyenoord. En van Excelsior, maar die club komt later aan de beurt. Eerst de grote broer.

Feyenoordsupporter ben je niet voor je plezier, zei Gerard Cox ooit. Meer dan eens wil het nét niet lukken bij Feyenoord. En toch zit iedere week het stadion weer afgeladen vol. Vol met 45.000 hondstrouwe fans die trots zijn op hun club. Trots zijn op hun stad: Rotterdam. Een stad die de laatste jaren flink aan de weg timmert met bijzondere architectuur en leuke uitgaansfaciliteiten. Dat trekt ook nieuwe ondernemers aan.

Die 3 dingen komen samen in 1 brouwerij: Kaapse Brouwers. Een nieuw initiatief, en zodoende de jongste stadsbrouwerij van de stad. Gevestigd op het schiereiland Katendrecht, wat behoort tot stadsdeel Feijenoord. Wat de bieren van de Kaapse Brouwers natuurlijk hét bier van Feyenoord maakt. Het komt tenslotte uit dezelfde wijk.

De brouwerij vind je in Fenix Food Factory, een tot hippe versmarkt omgebouwde loods, pal aan de Maas. Een verborgen stukje Bourgondische leefstijl, op een steenworp afstand van de moderne kolossen op de Kop van Zuid. De sfeer ademt het credo van de stad én van Feyenoord: geen woorden, maar daden. Niet lullen, maar poetsen. Kein geloel, bier trinken!

Kaapse Brouwers heeft inmiddels verschillende bieren in het assortiment. Allemaal met heerlijk simpele namen. Geen moeilijkdoenerij, weet u nog? Karel, Harrie, Gozer. Het zijn namen van de bieren die ze op de Kaap brouwen. Helaas -en dat is toch een minpuntje- hebben we nog geen naam van bekende (oud-)spelers van Feyenoord kunnen ontdekken. Wij opteren wat dat betreft voor de Jozef. Of de Graziano, maar dat zit er waarschijnlijk niet in.

Welk bier van Kaapse Brouwers is Feyenoord bier?

De Kaapse Brouwers hebben een ruime keuze uit bijzondere bieren. Waar we bij andere clubs nog wel eens op de naam afgaan, kiezen we in dit geval op basis van de smaak. Ons Feyenoord bier: Jaapie. Jaapie is een bitterzoete Imperial Red Ale. Net zo bitterzoet als de laatste Europese prijs van een Nederlandse club: de UEFA-cup in 2002, de winst die niet gevierd kon worden. En Jaapie is een bier met passie. Nou ja, passievrucht. En als je Feyenoordfans 1 ding niet kan ontzeggen, dan is het wel passie.

En vooruit. Er was ook een Feyenoordspeler die Jaap heette. Jaap Paauwe, die tussen 1928 en 1939 bij Feyenoord speelde. En Paauwe is best een bekende naam op Zuid toch?

Kortom: zoek je eens een leuk cadeau voor een Feyenoord fan? Kom dan langs en zoek wat lekkers uit. We helpen je graag om een keuze te maken uit de bieren van de Kaapse Brouwers die we op voorraad hebben. Of je neemt ze natuurlijk gewoon allemaal.

Laat je horen!

Ken je de bieren van de Kaapse Brouwers, of heb je het naar aanleiding van dit advies gekocht? Laat hieronder weten wat je er van vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.