Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Bier uit de Eredivisie – Ajax

Bier is een constante factor bij ons. Net als dat Ajax dat is in de Eredivisie. Al sinds het begin van de competitie speelt de club uit Amsterdam mee. En meer dan eens om de hoogste plaats. Welk Amsterdams bier krijgt bij ons de hoogste plaats?

Aan brouwerijen en biermerken geen gebrek in de hoofdstad. We zouden moeten uitzoeken of er meer biermerken in Amsterdam zijn, dan dat Ajax titels heeft gehaald. Wie het weet mag het zeggen. Maar titels en aantallen zijn niet alleen belangrijk. In de Arena geldt dat mooi spel ook belangrijk is. Net als dat wij mooi bier belangrijk vinden.

En mooi bier is er zeker. Ons Ajaxbier is bier van De Prael. Dat is niet alleen mooi bier qua smaak en kleur, maar ze houden er daar ook nog een mooie filosofie op na. De Prael draait om mens & bier. Om goede gesprekken. Om de samenleving. Bij de brouwerij werken dan ook mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt”, zoals ze dat zelf zeggen. Mensen die elders moeilijk aan een baan komen. Daarmee vervult de brouwerij een belangrijke sociale functie. Het is dan ook niet voor niks dat veel sociale instellingen en stichtingen deze brouwerij steunen of hebben gesteund.

De Prael is diepgeworteld in Amsterdam. Het bestaat natuurlijk nog niet zo lang als Ajax, maar de locatie van de brouwerij maakt De Prael écht Amsterdams. Je vindt ze aan de Oudezijds Voorburg(!)wal, midden in het centrum. Vroeger kwamen daar ook de boten met bier aan uit Duitsland. Volop historie dus. De proeflokaal van De Prael vindt je om de hoek, op de Oudezijds Armsteeg.

Welk bier van De Prael is Ajax bier?

De Prael brouwt verschillende mooie bieren. Maar het gaat ons nu om de raakvlakken met Ajax. En dan wordt het ineens een stuk makkelijker. Op het shirt van Ajax prijken tenslotte 3 sterren. Dan moet je dus een tripel kiezen. En dan houdt het nog niet op, want wij kiezen voor een specifieke tripel van De Prael: de Willeke. Inderdaad: vernoemd naar Willeke Alberti. Die was ooit getrouwd met Ajacied Lerby. En als je schoonzoon dan ook nog eens Johnny van ‘t Schip is, tsja… dan moet de Willeke wel ons Ajaxbier zijn.

Kortom: zoek je eens een leuk cadeau voor een Ajax fan? Kom dan langs en zoek wat lekkers uit. We helpen je graag om een keuze te maken uit de bieren van De Prael die we op voorraad hebben. Of je neemt ze natuurlijk gewoon allemaal.

Laat je horen!

Ken je de bieren van De Prael, of heb je het naar aanleiding van dit advies gekocht? Laat hieronder weten wat je er van vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.