Advies en actueel

Alles over bier en de Voorburgse bierwinkel

Glutenvrij bier

Eigenlijk zou iedereen van een lekker biertje moeten kunnen genieten. Maar helaas is dat niet iedereen gegeven. Bijvoorbeeld als je een glutenintolerantie of -allergie hebt. Gelukkig bestaat er glutenvrij bier. Ook hele bijzondere!

Glutenvrij bier is zeker niet nieuw. Wat wel relatief nieuw is, is dat er nu ook glutenvrije speciaalbieren op de markt komen. Wij hebben 2 speciale, glutenvrije, bieren in ons assortiment.

Vagabond, glutenvrij bier van BrewDog

De jonge Schotse brouwerij BrewDog heeft sinds enige tijd Vagabond in het assortiment. De brouwerij ziet het eigenlijk maar als een bijzaak dat de Vagabond een glutenvrij bier is. De smaak van het bier staat voorop. En terecht: de smaak van deze 4,5% Pale Ale is prima. Ze noemen het zelf hét bewijs dat bier met het weglaten van een ingrediënt ook gewoon bier is. BrewDog ruilde voor de Vagabond de gluten in voor extra hop.

Mongozo Premium Pilsner

Mongozo klinkt als een duur geïmporteerd bier uit Afrika, maar in werkelijkheid is het een Belgisch bier. Overigens wel met een Afrikaanse achtergrond, want de oprichter van Mongozo kwam als vluchteling uit Angola. Met in zijn spreekwoordelijke achterzak enkele traditionele bierrecepten. Het Premium Pilsner van Mongozo is een glutenvrij bier met 5% alcohol. Bovendien gemaakt van ‘eerlijke producten’, waardoor het bier ook het Max Havelaar keurmerk draagt.

En de smaak van dit bier? Mongozo Premium Pilsner won in 2012 de prijs voor ‘s werelds beste glutenvrije ‘lager’. Dat zegt wel genoeg toch?

Glutenvrij bier bij de Voorburgse Bierwinkel

Wij hebben zowel Vagabond als Mongozo in ons assortiment. Haal voor een feestje gewoon eens een paar flesjes in huis, als je weet dat iemand in je vrienden- of familiekring een glutenintolerantie of -allergie heeft. Wel zo gezellig toch? Iedereen moet toch een lekker biertje kunnen drinken?

Laat je horen!

Heb jij ook nog tips over glutenvrij bier? Ken je deze glutenvrije bieren, of heb je het naar aanleiding van dit advies gekocht? Laat hieronder weten wat je er van vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.